Betekenis van de edelstenen

Aan edelstenen worden verschillende betekenenissen, eigenschappen en werking gegeven. Een edelsteen kan je ondersteunen in dat wat je nodig hebt. Op deze pagina vind je een korte beschrijving van de betekenis van de verschillende (half) edelstenen bekijken. Klik op de naam van de edelsteen om alle producten van de betreffende edelsteen te zien.

Agaat
Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen kan innerlijke rust en een kalme, nuchtere houding bevorderen. Het kan spirituele en geestelijke groei stimuleren door even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken.

Amazoniet
Amazoniet ofwel veldspaat kan balans brengen en stemmingswisselingen neutraliseren. Deze edelsteen helpt je om je eigen lot te bepalen en laat verstand en intuïtie harmonieus samenwerken.

Amber
Amber of barnsteen is een fossiele steen. Zij versterkt het geloof in jezelf en maakt dat je je zorgeloos voelt. De edelsteen staat ook voor vrolijkheid en vertrouwen.

Amethist
Amethist staat voor helderheid, gerechtigheid en innerlijke vrede. Deze steen helpt je om gevoelens van verdriet, rouw en verlies te verwerken. Je beoordelingsvermogen wordt verbeterd, maar ook constructief zijn in denken en doen.

Aqua aura
Aqua aura kwarts is een beschermende en geneeskrachtige steen met een sterke werking op de aura. De steen bevrijdt je van beperkingen en beschermt tegen negatieve energie. De steen activeert de keelchakra waardoor je je gevoelens beter kunt uiten en communicatie verbetert.

Aquamarijn
Aquamarijn is een spirituele steen en geeft een vooruitziende blik. De steen bevordert het uithoudingsvermogen, geeft je discipline, werkt kalmerend en helpt je ongedwongen te zijn. De perfecte steen om te dragen tijdens meditatie.

Aventurijn
Kalmerend, beschermend en helpt je onbezorgd te zijn. Vanuit het onderbewuste helpt de steen je wanneer je nerveus bent of stress en slaapstoornissen hebt. Het loslaten van zorgen en rondmalende gedachten.

Azeztuliet
Azeztuliet is een zeldzaam bergkristal en staat voor spirituele groei. De steen vergroot het bewustzijn en bevordert meditatie. Het kristal kan oude patronen doorbreken en emotioneel zeer reinigend zijn. De steen kan erg krachtig werken. Het kan daarom in het begin tot onplezierige bijverschijnselen leiden.

Bergkristal
Bergkristal is een spirituele steen en geeft helderheid en neutraliteit. Het vergroot je herrinneringsvermogen en versterkt je eigen standpunt vanuit het onderbewuste. Deze steen brengt helderheid in het denken door verbeterde waarneming en maakt je bewust.

Calciet
Gele calciet staat voor gevoel van eigenwaarde. Het versterkt je standvastigheid tijdens meningsverschillen. Het vergroot zekerheid, levensvreugde en eigenwaarde.

Carneool
Carneool staat voor moed en positiviteit. Deze steen helpt je om standvastig te zijn, een goed humeur te hebben en geeft moed en daadkracht. Het helpt je tevens om pragmatisch te zijn.

Citrien
Citrien is een zonnige, verwarmende steen en is één van de zeven chakra stenen. De steen geeft levensmoed, brengt levensvreugde en bevordert zelfexpressie. Citrien helpt je ook met depressies en om opgedane indrukken te verwerken en te begrijpen.

Cosmo aura
Cosmo aura kwarts geeft je energie en levenslust door alle energiecentra in je lichaam te activeren. De steen kan je helpen met moeizame relaties door op alle niveau's inzicht in deze relaties te geven waardoor er meer harmonie kan ontstaan.

Fluoriet
Fluoriet staat voor ordening, reiniging en bevrijding. De steen helpt je emotionele stabiliteit en innerlijke vrede te vergroten. Het helpt je beter te kunnen concentreren en je geheugen te verbeteren.

Golden aura
Golden aura ofwel zonneschijnaura is een beschermende steen met een sterke werking op de aura. De steen reinigt en stimuleert de zonnevlecht en heft oude emoties (trauma's) op. De energie van deze steen is krachtig en buitengewoon actief.

Goudsteen
Goudsteen geeft kracht en energie. De steen geeft hoop, bevordert een positieve kijk op het leven en werkt opbeurend. Het heeft een positieve uitwerking op depressies. Het bevordert individualiteit en ambitie en helpt je om je doelen te bereiken.

Granaat
Granaat is de perfecte steen voor crisissituaties. De steen geeft kracht en energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop en moed, optimisme, levensvreugde en overlevingsdrang.

Hematiet
Hematiet staat voor vooruitgang en betrokkenheid. Het helpt je streven naar verbetering van je levensomstandigheden en met kracht je doelen te bereiken.

Howliet
Howliet staat voor zelfstandigheid en zorgvuldigheid. Deze steen helpt je om je leven vorm te geven zoals jij dat wilt en bevordert bewustwording van je eigen handelingen.

Jade
Jade is een reinigende en beschermende steen en zorgt voor harmonie en evenwicht. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaam-heid en helpt om negatieve emoties los te laten. De steen helpt je om balans tussen rust en activiteit te krijgen.

Jaspis
Jaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt je ergens 100% voor te gaan. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling en negatieve invloeden.

Labradoriet
Labradoriet staat voor reflectie & waarheid. Deze steen helpt je intuïtie te versterken en je gevoelsleven te verdiepen. Herinneringen kunnen terugkomen en kan helpen om illusies te herkennen.

Lapis lazuli
Lapis Lazuli is de steen van waarheid en staat voor eigen verantwoordelijkheid, authenticiteit en intelligentie. Deze steen helpt je controle over je eigen leven te krijgen, jezelf te uiten en intelligentie te bevorderen.

Lavasteen
Lavasteen verenigt de energie van vuur en aarde waarbij de aardse energie het vuur een beetje tempert. Het vergroot je wilskracht, geeft moed en maakt sterk en volhardend. De steen zet aan tot handelen en geeft je het doorzettingsvermogen om een project of plan ook af te ronden.

Maansteen
Maansteen staat voor vrouwelijke energie en de maan. Het verhoogt je intuïtie, zodat je openstaat voor ingevingen en impulsen (helderziendheid). Het verdiept je gevoel en brengt evenwicht in je hormonale stelsel. De steen helpt je ook om beter te slapen en je dromen te herinneren.

Malachiet
Malachiet staat voor intensief leven & avontuur. Deze steen helpt je om je besluitvaardigheid en je voorstellingsvermogen te verbeteren en het gevoelsleven te verdiepen. Het is een zeer vrouwelijke steen die je intuïtie versterkt.

Mookaiet
Mookaiet is een aardende en beschermende steen. De steen bevordert afwisseling en nieuwe ervaringen. Het maakt je meer flexibel, avontuur-lijk en fantasierijk, zodat je bij meerdere keuzemogelijkheden de beste keuze maakt.

Obsidiaan
Mahonieobsidiaan maakt je daadkrachtig en brengt power en initiatief. De steen helpt je oude emoties en de ontsteltenis daarover te verwerken. De kern of waarheid van zaken worden duidelijk door nieuw verkregen inzicht.

Onyx
Onyx staat voor doorzettingsvermogen en kracht. Deze steen helpt je het zelfbewustzijn en verantwoordelijkheidsgevoel te versterken; alsook het logisch denken en argumenteren.

Opaal
Roze opaal ofwel Andesopaal staat voor hartelijkheid. Deze steen kan je helpen bij het opheffen van remmingen, schaamte en schuchterheid en kan genegenheid bevorderen. Het kan je vriendelijker maken en open in denken en doen.

Opaliet
Opaliet ofwel zee-opaal helpt bij het verwerken van emoties, verlegenheid en helpt tegen spanningen. Opaliet kan je innerlijke kracht en zelfvertrouwen vergroten. Het bevordert communicatie en helpt je om diepere emoties uit te drukken bij veranderingen in je leven.

Parel
Parels brengen rust, vrede en verlichting. Het kan zuiverend werken op lichaam, geest en ziel. Het stimuleert eigenschappen als eerlijkheid, integriteit, begrip, inzicht, wijsheid en acceptatie (van jezelf en anderen). Het helpt stress en negatieve emoties zoals boosheid en schuldgevoelens loslaten en brengt balans.

Peridoot
Peridoot staat voor groei en persoonlijke ontwikkeling. Deze steen kan je helpen om patronen te doorbreken en alles los te laten wat niet meer in je leven past en je groei tegenhoudt. Het kan zelfdestructief gedrag, energie slurpende situaties en verslavingen tegengaan.

Rhodochrosiet
Rhodochrosiet maakt je actief, dynamisch en maakt dat werk je makkelijk afgaat en ook lukt. Het helpt je opgewekt, spontaan en vrolijk te zijn. De steen staat voor universele liefde en helpt bij het aantrekken van liefdesrelaties.

Rhodoniet
Rhodoniet helpt bij zowel emotionele als fysieke wondgenezing. Het helpt je te vergeven en wederzijds begrip bij conflicten te bevorderen. Eerste hulp bij paniek, angst en verwarring zodat je rustig blijft in extreme situaties.

Rozenkwarts
Rozenkwarts staat voor liefde, openheid en behulpzaamheid. Deze steen helpt je het vermogen om lief te hebben en compassie te verbeteren en bevordert harmonieus samenleven en romantiek. Het is de steen van het kind en de kunstenaar.

Serpentijn
Serpentijn staat voor zorg en bevordert daarmee ondersteuning en wederzijdse hulp. De steen kan helpen om stress en spanning te verminderen en kan evenwicht brengen in stemmingswisselingen. De steen brengt je in balans en ondersteunt bij meditatie.

Sodaliet
Sodaliet staat voor zoeken naar de waarheid. Het verhoogt je bewustheid, idealisme en waarheidsstreven. De steen neemt schuldgevoelens weg en bevordert het trouw aan jezelf blijven in elke situatie.

Tijgeroog
Tijgeroog helpt bij stress en situaties waar er veel op je afkomt om het overzicht te bewaren en in balans te blijven. Het scherpt je zintuigen aan en afstand te houden wanneer nodig.

Turkoois
Turkoois is sterk geneeskrachtig, zuiverend en beschermend. Het brengt je evenwicht, werkt opwekkend en helpt beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het geeft inzicht in geluk en ongeluk om een eventuele slachtofferhouding de baas te zijn.

Unakiet
Unakiet staat voor genezing en inzicht. De steen helpt je inzicht te krijgen in gemaakte fouten en eventuele frustraties hierover te overwinnen. De steen is kalmerend, aardend en beschermt tegen elektronische stralingen.

Zonnesteen
Zonnesteen staat voor optimisme en helpt om positief in het leven te staan. Je herkent je eigen sterke punten en angst, zorgen en depressie verminderen door het leven van de zonnige kant te zien.