Garantie & retourneren

Garantie
Wij garanderen je dat de door ons geleverde producten voldoen aan de eisen van betrouwbaarheid, bruikbaarheid en levensduur zoals deze in redelijkheid zijn bedoeld en staan hiermee in voor de fabrieksgarantie van het aan jou geleverde product. De garantie geldt niet voor normale slijtage of breuk aan gebruiksgoederen of als je het product hebt bewerkt of hebt laten bewerken door derden.

Mocht je klachten hebben over een door ons geleverd product neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We werken samen naar een oplossing. Indien je klacht gegrond is bevonden zullen wij je het geleverde product kosteloos vervangen of zullen we je schadeloos stellen met dien verstande dat de hoogte van het bedrag beperkt wordt door de hoogte van het factuurbedrag van het betreffende product. Iedere aansprakelijkheid voor enige andere vorm van schade is uitgesloten, inclusief indirecte en gevolgschade.

Ontvangst van je bestelling
Wij verzoeken je vriendelijk direct na ontvangst van je bestelling de inhoud van het pakket te controleren met hetgeen je hebt besteld evenals te controleren of de ontvangen producten geen gebreken vertonen. Wij besteden onze uiterste zorg aan jouw bestelling om dit te voorkomen maar bijvoorbeeld tijdens het transport kan er iets gebeuren waardoor een product beschadigd aankomt. Krijg je een pakket aangeboden die zichtbaar al beschadigd is? Zo hebben wij dit niet verstuurd. Geef bij de bezorger aan dat je hier melding van wil maken voordat je tekent voor ontvangst. Neem in deze gevallen contact met ons op en wij zorgen voor een passende oplossing.

Wat doe je als je iets wil annuleren of retourneren?

Annuleren
Wil je een geplaatste bestelling annuleren en heb je nog geen bevestiging van ons gekregen dat het pakket verzonden is, stuur ons dan zo snel mogelijk een bericht dat je de bestelling wilt annuleren. Het meest makkelijke is om de bevestiging van de bestelling die je van ons per mail hebt gekregen hiervoor te gebruiken. Heb je de bestelling reeds betaald dan storten wij de aankoopsom direct terug. Heb je van ons wèl de bevestiging gekregen dat het pakket onderweg is maar nog niet ontvangen? Weiger in dit geval het pakket en geef de bezorger opdracht om het pakket te retourneren aan de afzender. Na goede ontvangst en controle van de retourzending storten wij de aankoopsom dan weer terug.

Retourneren
Je hebt bij Thingsthatmakeyoufeelgood.nl een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen de bestelling of gedeelte van de bestelling te retourneren, ingaande op de dag van levering. Uitzondering hierbij zijn speciaal voor jou op maat gemaakte producten en diensten. We nemen alleen producten retour die in een zo oorsponkelijk mogelijke staat verkeren en onbeschadigd zijn. Indien redelijker wijze mogelijk willen wij de producten graag in originele verpakking retour ontvangen. Gooi de originele verpakking alsjeblieft niet weg als je nog twijfelt over je aankoop of wacht hiermee tot de afkoelingsperiode voorbij is. Neem voordat je een product wilt retourneren eerst contact met ons op. Je krijgt van ons dan instructies om het retourproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij reageren op jouw verzoek zo snel mogelijk maar uiterlijk binnen 48 uur. De datum van aanmelding geldt voor ons uiteraard om te bepalen of de afkoelingsperiode al dan niet is verlopen. Na goede ontvangst en controle van de retourzending storten wij de aankoopsom direct terug.

Uitzonderingen
Er zijn een aantal producten welke vallen onder de uitzonderingen. Je begrijpt vast dat je de volgende artikelen niet kunt terugsturen:

  • Etenswaren waarvan de verzegeling is verbroken of waarvan de verpakking is geopend.
  • Producten die om hygiënische redenen niet geruild kunnen worden, zoals zeep, scrubs, etherische of massage olie, waarvan de verpakking is geopend.

Verzendkosten bij retourneringen
Alleen wanneer je de complete bestelling retourneert krijg je van ons de verzendkosten ook vergoed dus niet als je een gedeelte van de bestelling wilt retourneren. In dit geval heb je immers één of meerdere producten gehouden. De verzendkosten voor het retourneren zijn voor je eigen rekening.

Terugbetalingen
Terugbetalingen doen wij in de regel direct na ontvangst en controle van de retourzending doch uiterlijk binnen 14 dagen. 

Het Nederlands wetboek over ‘overeenkomsten op afstand’
Op deze link van de overheid kan je nalezen hoe de wet- en regelgeving in elkaar zit bij ‘overeenkomsten op afstand’ zoals de aankoop op webwinkels.