Barbosa Fair Trade

Barbosa Fair Trade is een organisatie die door de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels, Dachverband (Duitsland) en de World Fair Trade Organisation (WFTO) erkend is als importeur van fair trade goederen uit Latijns Amerika.

Barbosa Fair Trade importeert handgemaakte producten van producentengroepen in Brazilië, Bolivia, Guatemala, Peru en Ecuador. Barbosa Fair Trade koopt producten in volgens de principes van eerlijke handel. Bij het produceren is absoluut geen sprake van kinderarbeid en de productie wordt voorgefinancierd.

Door de import van goederen bevordert Barbosa Fair Trade de lokale werkgelegenheid. De gemaakte winst wordt besteed aan scholing- en werkgelegenheidsprojecten. Daarnaast worden de producenten begeleid bij productontwikkeling en bedrijfsvoering.

Barbosa Fair Trade wil de eerlijke handel van Latijns Amerikaanse fair-trade producten bevorderen, door een langdurige en continue relatie met haar producenten op te bouwen. De producenten ontvangen een eerlijk en leefbaar loon, waarmee zij naar lokale maatstaven goed in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Barbosa Fair Trade werkt vooral met producenten die op kleine schaal werken.

Geen producten gevonden...